RSS

Kisah: Kebaikan Repeat Sales

13 May

Wah seronoknya dapat jumpa client yang tak kesah jumpa kita, walaupun saya tak “good looking”, tetap mereka “take a good look” kepada saya…haha dan yang paling penting mereka listen/dengar kepada explaination saya yang mengatakan repeat investment tu bagus terutama untuk jangka masa panjang.

Jika anda risau tentang masa depan anda, laburlah/simpanlah sekarang di dalam mana-mana instrumen pelaburan, ulang dan ulang lagi pelaburan mcm client-client saya yang mahukan kebebasan kewangan masa mereka pencen nanti.

Malam nie tadi baru lepas jumpa client saya yang topup pelaburan melalui KWSP beliau, dah nk 10K dia labur…so by the time dia 55, dia ada dua sumber wang persaraan, satu dari akaun 1 KWSP dan satu yang saya bantu dia sebagai agen menerusi syarikat no.1 ni.

Saya doakan umur awak panjang wahai client saya, semoga awak dapat bersara dengan selesa, dan masa melancong kat luar negara selepas pencen, awak doakan dan terus doakan saya pula (mcm berterima kasih lah kononya, saya bantu sedarkan dan share pasal pelaburan bijak masa awak muda sekarang ni)…jauh menyimpang cerita saya kan? Maaf ~

Fysal Mohamed
Unit Trust Consultant

 
Leave a comment

Posted by on May 13, 2012 in Pengalaman

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: